?

Jeg tisser ikke helt ferdig?

Kvinne 20 . 11 November 2020
Spørsmål

Hei. Hvis jeg fortsetter å sitte på do etter at jeg har tisset, kommer det litt og litt mer urin. Jeg føler altså at jeg ikke tisser helt ferdig når jeg tisser. Det har gått flere måneder og det har ikke gått over enda. Jeg tisser også ofte. Jeg var hos legen og han tok test for urinveisinfeksjon som var negativ. Hva kan det være? Er det noe jeg burde bekymre meg over? Takk for svar

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Det høres ikke ut som noe du trenger å bekymre deg for. Nyrene produserer kontinuerlig ny urin som renner videre til blæren og dersom man sitter på do over tid så vil det komme litt og litt mer urin hele tiden. 

Du forteller videre at du også tisser ofte. Dette kan være et symptom på overaktiv blære. Da har man også ofte sterk trang til å tisse og opplever at man har dårlig tid til toalettet og kanskje man også må opp flere ganger i løpet av natten for å tisse. Da vil blæretrening være nyttig som behandling. Dette handler i hovedsak om trene på å undertrykke trangen til å tisse, små steg av gangen. Målet er at man skal klare å holde seg i flere timer av gangen på dagen og unngå å måtte stå opp på natten for å tisse. 

Håper dette var til hjelp.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?